ІРПІНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ ЕКОНОМІКИ ТА ПРАВА

Шедеври й роздуми: Розмови про книжки

Хороша книга подібна до айсберга, сім восьмих якого приховано під водою.

Ернест Гемінгвей

До найактуальніших проблем сьогодення науковці відносять низьку читацьку грамотність, під якою розуміють здатність читати, розуміти й інтерпретувати тексти. Як у великій кількості книжок віднайти ту, яку захочеться прочитати до кінця, яка принесе естетичне задоволення чи зацікавить своєю незвичною історією? Саме на ці питання намагається відповісти наш читацький клуб “Поговоримо про книжки”.
Сьогодні, 30 жовтня, відбулося чергове засідання клубу. Разом зі студентами П-13 знайомилися з переможцем Нобелівської премії 2023 у царині літератури – норвезьким письменником і романістом Йоном Фоссе.
Михайло Жолудь ділився враженнями від прочитаного роману Сергія Жадана “Інтернат”, події якого розгортаються на Донбасі 2014-2015 року.Воєнна проза сьогодні є дотичною до кожного, тому не дивно, що всі уважно спостерігали за спробами дядька забрати племінника з окупованого інтернату . Непомітно Михайло перейшов на алюзії, коментуючи суто жаданівський образ бездомних собак.
Вероніка Палінчак презентувала роман американської письменниці Селестк Інг “Несказане” – зворушливу історію про сім’ю, таємниці та тугу. Цитата: “Люди роблять висновки про інших ще до того, як познайомляться з ним”.
Каращук Дар’я познайомила з американською письменницею містичних романів, а саме “Ідеальною незнайомкою”. Ця історія вчить нас, що ніколи не пізно змінювати своє життя.
Юлія Сусол презентувала прекрасну щемливу історію Тіллі Коул “Тисяча рам’ятних поцілунків”. Так, ця історія кохання розіб’є вам серце. Тим не менш, отримаєш відчуття зближеності з героями – дивакуватою Поппі та серйозним цілеспрямованим Руном.
“Це нагадало нам не марнувати ні секунди. Жити на повну, любити ще повніше. Іти за мріями, шукати пригод… ловити моменти. Жити прекрасно”.
Завершив засідання виступ Пустовойт Анни, яка презентувала відомий світовий бестселер Деніела Кіза “Квіти для Елджерона”, який можна сприймати як тест на людяність кожного з нас. Автор торкається “незручних” тем,, оголюючі болючі проблеми суспільства.
Ви вже обрали для себе яку книжку прочитати? Ми погоджуємося з Джозефом Аддісоном, що “читання для розуму – те саме, що фізичні вправи для тіла.
Наталія СЕРГІЄНКО
Анна ШЕВЧЕНКО

Оставьте первый комментарий

Оставить отзыв

Ваш e-mail (не публикуется).


*


Переклад