ІРПІНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ ЕКОНОМІКИ ТА ПРАВА

Секрети командного менеджменту: Результати обговорення

11 та 12 грудня викладачі Харченко Людмила Олексіївна та Деміденко Людмила Степанівна в рамках вивчення навчальної дисципліни «Менеджмент» організували і провели два круглих столи «Секрети командного менеджменту» для студентів онлайн та офлайн форми навчання.. Основна мета заходу – обговорення однієї з актуальних проблем менеджменту, а саме як рухатися в одному напрямку, розуміти людей і створювати справжню команду.
Студенти і викладачі розповідали, що таке команда і чому вона важлива для успіху проекту, що дає командна робота організації та окремо взятим співробітникам, а також поділилися декількома надихаючими історіями. Історії успіхів показують, що саме вдало підібрана і добре злагоджена команда – це те, що приведе до успішного бізнесу.
Яскравий приклад – Стів Джобс і компанія «Pixar». В кінці 90-х років минулого століття Джобс придбав невелику компанію, яка займалася виробництвом комп’ютерів. Джобс розумів, що команді потрібно відчути командний дух. Як це зробити? Помістити їх в один відкритий простір, де по центру був би атріум. Тобто, метою Джобса було створити один великий і відкритий простір для своїх співробітників, де вони могли б спілкуватися і спільно вирішувати завдання. Після довгих маніпуляцій із залученням співробітників до командного підходу результат не змусив себе чекати: колеги дійсно усвідомили і відчули на собі, що робота в команді — це можливість створити щось велике.
Секрет справжньої команди полягав не в підборі лише кращих фахівців, а в наявності відчуття психологічної безпеки у кожного учасника команди. Тобто, кожен співробітник повинен вірити в те, що команда — абсолютно безпечне місце для міжособистісного спілкування. Тут має бути комфортно говорити про те, що тебе турбує, обговорювати всілякі ідеї і черпати натхнення один у одного.
Таким чином, можна сміливо стверджувати, що рівноправність і повага по відношенню до своїх колег — те, що потрібно кожній організації, яка бажає побудувати ефективну і продуктивну команду.

Оставьте первый комментарий

Оставить отзыв

Ваш e-mail (не публикуется).


*


Переклад