ІРПІНСЬКИЙ ФАХОВИЙ КОЛЕДЖ ЕКОНОМІКИ ТА ПРАВА

5 грудня — Міжнародний день волонтера

Добро і милосердя – це два крила, на яких тримається людство. Тому в Ірпінському фаховому коледжі економіки та права ми не тільки говоримо про добро, ми реально діємо, намагаємося зробити світ кращим, красивішим своїми добрими, корисними справами. Волонтерська робота в Ірпінському фаховому коледжі організовується постійно – це допомога людям похилого віку, дітям- сиротам, сім’ям, що перебувають в складних життєвих обставинах, Збройним силам України, проводяться екологічні акції, акції в притулках для тварин, організовуються благодійні концерти.

Нинішні події в Україні не залишають байдужими жодного українця, а особливо молодь. Війна увірвалася у сім’ї українців величезним горем. Молодь як ніколи, прагне бути корисними для своєї держави. І волонтерство набрало ще більшого визнання. Студенти, викладачі та випускники нашого коледжу роблять усе можливе, аби наблизити ПЕРЕМОГУ!

Студентське самоврядування, творчий актив коледжу «Коледжанське сузір’я» та студенти груп К-21 та П-21 Джима Юлія, Шкляр Єва, П-22 Завидняк Назар, О-21 Руда Олександра, Бондар Тетяна, випускниця нашого коледжу Авдіюк Ірина долучилися до Всеукраїнського челенджу до Дня Незалежності України «ДЯКУЄМО ЗСУ».

З нагоди Міжнародного дня миру, Дня захисників та захистниць України, Дня Збройних сил України у нашому коледжі проходили благодійні акції «Подаруй тепло солдату», в рамках яких студенти разом з викладачами плели яскраві ляльки-мотанки, які оберігатимуть наших захисників, писали їм листи, малювали малюнки і закупляли печиво, чай, цукерки, предмети гігієни, щоб передати на передову. 72 ОМБр «Чорних запорожців» отримували посилки від нашої коледжанської родини.

Студенти ІФКЕП напередодні Дня захисників та захистниць України долучилися до національної кампанії «Завдяки тобі» — руху вдячності військовим, ветеранам і ветеранкам.

З початку повномасштабного вторгнення ворога до нашої країни, ми регулярно дізнаємось про волонтерську діяльність наших студентів, викладачів та випускників.

Студенти групи П-22 та викладачі долучилися до благодійної акцій «Смілива гривня», метою якої є об’єднати зусилля українців та зібрати кошти для допомоги армії, задонатили кошти до благодійної скриньки, яка знаходиться у приміщенні Ірпінської міської ради.

Копанецький Орест, студент групи П-31, отримав подяку від командування 126-го батальйону 112-ї бригади територіальної оборони міста Києва! 1 вересня під час засідання педагогічної ради коледжу начальник штабу 10-ї окремої інженерної роти Білик Ірина Юріївна урочисто вручила Оресту подяку керівника сектору №5 оборони міста Києва полковника Ігора Шерихова за вірність українському народові, значний особистий внесок у справу забезпечення життєдіяльності Збройних Сил України, сумлінне виконання громадського обов’язку, старанність і наполегливість під час виконання завдань зі стримування збройної агресії російської федерації.

Гідора Олександр, студент групи П-42 з першого дня навчання в коледжі був активним, старанним, талановитим і дуже завзятим студентом та чудовим старостою групи! Із перших днів повномасштабної війни Олександр вирішив, що просто не може залишатися вдома, коли знає, як допомагати…Хлопець активно займається волонтерською діяльністю й зізнається, що отримує від цього неабияке задоволення! Олександр вів облік гуманітарної допомоги, яку привозили до Хмельницького і відправляв військовим і вимушеним переселенцям.

Ковальчук Ліна, студентка групи О-31, не залишилася осторонь біди, яка прийшла на нашу землю, й допомагає ЗСУ! Дівчина неабияк занепокоєна майбутнім України, а тому вирішила плести маскувальні сітки для наших військових.

Діктерьов Нікіта, студент групи П-31, активно займається волонтерською діяльністю і, йдучи за покликом серця, допомагає іншим.

Ми надзвичайно пишаємося нашими студентами! Навіть знаходячись далеко від дому, вони активно допомагають нужденним…

Агапов Богдан, студент групи Ф-31 та Башкірев Нікіта, студент групи П-31, перебуваючи в Болгарії допомагали біженцям із нашої країни продуктами, речами й засобами гігієни. Богдан та Нікіта разом із родинами регулярно відвідують різноманітні мітинги й акції для підтримки України! Дивлячись на велику кількість маленьких українців, Нікіта допоміг у створенні в готелі дитячої кімнати для діток, які приїхали з мамами!

Гулай Олександр, студент групи П-31, пербуваючи в Швейцарії допомагав випікати хліб для біженців з України.

Надзвичайно велика кількість наших випускників займається волонтерською діяльністю, і це вкотре доводить, що саме за випускниками Ірпінського фахового коледжу економіки та права – майбутнє нашої країни! І кожного разу просто не вистачає слів, щоб передати те, як ми пишаємось ними!

Коляда Ольга, випускниця коледжу, яка не лише займається активною волонтерською діяльністю, а й захищає нашу країну на фронті… Ольга була нагороджена подякою за бездоганне виконання військових обов’язків від командира військової частини. Ірпінський фаховий коледж економіки та права отримав подяку від командування та всього особового складу військової частини А7395 за вагомий внесок у національно-патріотичне виховання нашої випускниці Коляди Ольги.

Шац Вікторія, випускниця нашого коледжу, яка ще під час навчання завжди була активною студенткою, зараз допомагає ЗСУ. Окрім юридичної діяльності, Вікторія успішно реалізовує себе в івент-сфері і разом із творчими й талановитими друзями проводить благодійні заходи під назвою «Ми з України». Окрім такої творчої допомоги, із самого початку повномасштабного вторгнення рф в Україну наша випускниця активно донатить кошти на допомогу ЗСУ!

Авдіюк Ірина, випускниця нашого коледжу, талановита співачка, активістка, перебуваючи за кордоном, неодноразово брала участь у різноманітних фестивалях на підтримку України. А зараз співає на вулицях міст Києва, Ірпеня, Бучі, Вишневого, щоб зібрати кошти, а потім передати їх на потреби ЗСУ.

Кригін Михайло, випускник коледжу, взяв участь у марафоні благодійних концертів класичної музики зі збором коштів на допомогу України, який відбувся у Стокгольмі.

Ільницький Микола, випускнк коледжу із самого початку повномасштабного вторгнення активно почав займатися волонтерською діяльністю і дотепер продовжує активно допомагати усім, хто цього потребує. З нагоди Всесвітнього дня гуманітарної допомоги, в Ірпінській міській раді було нагороджено активістів, яким завдячує Ірпінська громада. Серед них і Ільницький Микола. Хлопець отримав подяку Ірпінського міського голови Олександра Маркушина за самовіддану волонтерську діяльність та благодійну допомогу громаді Ірпеня!

Малєєва Марина, випускниця нашого коледжу, активно допомагає ЗСУ. Крім регулярних донатів дівчина займається збором коштів на бус для одного з батальйонів.

Демченко Дмитро, випускник нашого коледжу, зараз активно допомагає захисникам України. Дмитро збирає кошти на потреби ЗСУ, передає на передову необхідні продукти, військове спорядження й маскувальні сітки. Окрім військових, юнак допомагав людям, які перебували на тимчасово окупованих ворогом територіях.

Мисько Мирослав, випускник нашого коледжу, ось уже понад дев’ять місяців не залишається осторонь спільного для усіх українців горя… Ще наприкінці лютого, коли ворог окупував частину Київської області, Мирослав, перебуваючи за 5 кілометрів від окупованої Бородянки, займався різного виду допомогою: спочатку перебував у складі територіальної оборони, а потім, коли небезпека для мирного населення лише збільшувалася, Мирослав допомагав евакуйовувати людей, які знаходилися поблизу – в окупованих населених пунктах. Потім Мирослав був у складі ініціативних груп, які, евакуювавши місцевих мешканців, поверталися назад з гуманітарною допомогою для людей, які все ще залишалися в небезпеці…А зараз Мирослав збирає кошти для допомоги ЗСУ.

Закусило Олексій, випускник нашого коледжу, з початку повномасштабної війни в Україні разом із колегами почав активно займатися волонтерською діяльністю! Команда активістів, серед яких є Олексій, займається усіма можливими напрямками волонтерства, зокрема: евакуацією співробітників та їх рідних з окупованих територій; евакуацією жінок, дітей і літніх людей, які перебувають на небезпечних територіях, на захід України; забезпечують амуніцієї і необхідним спорядженням своїх колег, які зараз захищають нашу рідну країну. Також Олексій разом із командою активно допомагає підрозділам ТрО та ЗСУ, у яких служать рідні та знайомі їхніх колег, і навіть створюють ІТ-рішення для допомоги волонтерам. Активісти самі збирають запити від різних підрозділів Києва, Чернігова, Сумів (навіть тоді, коли тут ще велись активні бойові дії), а також Харкова, Луганська, Донецька, Херсона, Миколаєва (досі). Шукають, де дістати необхідний інвентар, організовують збори коштів або шукають спонсорів, займаються логістикою до місця призначення (возять і на схід, і на південь).

Дєдов Євгеній, випускник нашого коледжу, голова комітету Асоціації адвокатів України – зараз активно допомогає усім, хто цього потребує! З допомогою Євгена було організовано поставку гуманітарної допомоги до міста Стороженця для викладачів Державного податкового університету, які разом зі своїми родинами вимушено стали внутрішньо переміщеними особами. Також Євген допомогав у зборі коштів на автомобіль, який в результаті було передано ЗСУ на передову.

Слюсарчук Владислав, випускник нашого коледжу, активно допомагає усім нужденним! Владислав займається поставкою допомоги з Тернопільської області до Києва у військові частини, дитячу лікарню «Охматдит» і кардіологічний центр. Також Владислав займався поставкою гуманітарної допомоги до Іванкова, який тривалий час перебував під окупацією ворога. Хлопець активно допомагає ЗСУ, мешканцям Харківській області та збирає допомогу для сімей з Маріуполя.

Бруховецький Костянтин, випускник нашого коледжу, зараз активно допомагає волонтерам, збираючи гуманітарну допомогу, зокрема продукти харчування, для людей у Харьківській області.

Навальна Вікторія, випускниця нашого коледжу, займається волонтерською діяльністю і юридичним супроводом документів. Вікторія доставляла в Бородянку й навколишні села гуманітарні вантажі, всі необхідні продукти, ліки й речі. Разом із командою волонтерів Вікторія шукає у Львівській області штаби, склади, фонди, з якими в подальшому домовляється про отримання гуманітарної допомоги.

Нерознак Мар’яна, випускниця коледжу, близько місяця перебувала на окупованій території і, ризикуючи власним життям, разом із мамою допомагала евакуюватися місцевим жителям, а зараз активно займається волонтерською діяльністю, разом із сім’єю збирає кошти для потреб армії й активно допомагає місцевим жителям!

Самойлович Вадим, випускник нашого коледжу займається активною волонтерською діяльністю. Вадим збирає кошти й передає гуманітарну допомогу й необхідні медикаменти усім нужденним.

Зуєв Олексій, випускник коледжу, активно займається волонтерською діяльністю й допомагає нашим захисникам й захисницям, які знаходяться в гарячих точках: Тростянці, Енергодарі, Охтирці та інших. Також Олексій створив бот в Телеграмі «Ненька» й групу «Save Рокитне», завдяки яким вдалося закрити багато гуманітарних питань. Також Олексій активно допомагає цивільним, доставляє продукти харчування, дитяче харчування й необхідні медикаменти

Дмитро Педченко, Дмитро Самчук випускники коледжу, які ще за часів навчання мали активну громадську позицію й у різний період були головами профбюро! Зараз хлопці активно допомагають військовим у різних куточках України: Ірпені, Краматорську, Дніпрі…Збирають кошти, передають на передову бронежилети, дизельні генератори, медикаменти, аптечки, рації, бронепластини, приціли й інші важливі прибори. Сьогодні хлопці активно допомагають нашим військовим і звичайним цивільним! Розвозять ліки і продукти нужденним в Ірпені, передають нашим захисникам тепловізори, казки й бронежилети!

Горбач Дарія, випускниця нашого коледжу, займається активною волонтерською діяльністю й допомагає усім нужденним! Даша збирає продукти, речі, іграшки й все, що може знадобитися діткам і дорослим. Сотні сімей вдячні Даші за допомогу.

Тарасенко Оксана Вікторівна, голова циклової комісії юридичних дисциплін ІФКЕП, після повернення в рідний Ірпінь вирішила, що може допомагати іншим! Так Оксана Вікторівна спільно із випускницею нашого коледжу Горбач Дар’єю активно почали допомагати людям, які під час бойових дій в Ірпені втратили своє житло й залишилися без нічого, а також переселенцям із Маріуполя, Харкова, Херсона… Оксана Вікторівна збирала гуманітарну допомогу, знаходила людей, яким вона дуже потрібна, і таким чином допомагала усім нужденним!

Викладачі коледжу долучаються до волонтерської роботи, демонструюючи свої прикладом, що педагог – це людина благородна, дбайлива, милосердна, готова прийти на допомогу іншим.

Сьогодні волонтери – прості люди зі щирим серцем – забезпечують зв’язок тилу з фронтом. І не дають забути пересічному громадянину, що війна триває, і рідна земля розірвана на шматки, які потрібно об’єднати та відновити. Тому кожен солдат і офіцер повинен відчувати підтримку і турботу, розуміння кожного українця, який знаходиться в тилу, під їхнім захистом. Якщо таких благородних, безкорисливих людей, як наші волонтери, стане більше, то українці будуть непереможні. Студенти, випускники та викладачі Ірпінського фахового коледжу економіки та права і надалі будуть займатися волонтерською діяльністю, наближаючи нашу ПЕРЕМОГУ!

 

Оставьте первый комментарий

Оставить отзыв

Ваш e-mail (не публикуется).


*


Переклад